Fred speelt vanaf zijn 8e jaar gitaar in alle stijlen. Via allerlei omwegen (blues, hardrock en metal) is hij door zijn vrouw, die yoga lerares is, geïnspireerd om yoga/ontspanningsmuziek te spelen en te componeren. Tijdens Fred's rock/metal periode in de jaren '90 werd hij door rock magazine Meltdown één van de beste gitaristen van Nederland genoemd.

 

Fred speelt regelmatig gitaar tijdens de yoga lessen van zijn vrouw Erika Noorman en daardoor heeft hij veel ervaring in spelen ‘in het moment’, improviserend, ‘vanuit het hart’ en dit is wat hij de luisteraars graag wil geven.

Inmiddels is zijn instrumentarium uitgebreid met een aantal op maat gemaakte instrumenten, die wat minder gangbaar zijn, zoals een harpgitaar, sitartambura, Merlin (dulcimer) en diverse fluiten en percussie-instrumenten.

Muziek voert in huize Westra de boventoon: zijn vrouw speelt harmonium en zingt mantra's, zijn zoon speelt ukelele en zijn dochter speelt piano en ukelele.

 

Naast cd's opnemen, produceren en mixen voor andere artiesten geeft hij momenteel meditatieve ligconcerten, waarbij naast speciaal voor deze gelegenheden gecomponeerde stukken ook muziek van zijn nieuwe CD te beluisteren is.

Je kunt Fred inhuren voor al je meditatie en/of yoga projecten.

Momenteel is Fred bezig om samen met yogalerares en zangeres Myrna van Kemenade, een mantra album aan het componeren en opnemen.

Onder de button 'Concerten' vind je de agenda met de meest recente data en locaties.

BIO